Een spiraalvijzel is geschikt voor het transporteren van allerlei soorten poeders, korrels, pellets en granulaten. De stalen spiraal zit in een kunststof of thermisch verzinkte stalen buis. De aandrijving wordt gedaan door een hoogwaardige motorreductor. Deze zijn in vele uitvoeringen leverbaar, zodat de gewenste dosering op maat leverbaar is.

Een spiraalvijzel werkt niet ‘persend’ op het product, zodat het product dat getransporteerd wordt minimaal wordt beschadigd. Ook is er minder aanhechting en verkleving op een spiraalvijzel ten opzichte van een schroefvijzel.

Spiraalvijzels zijn bovendien flexibel, zo is het hiermee erg makkelijk om met bochten te werken en zo een passende installatie te maken.

Er zijn verschillende diameters leverbaar, o.a.. 70, 75, 90 en 125 millimeter. Door de juiste combinatie van vijzeldiameter en motorsnelheid te kiezen, kan een optimale doseernauwkeurigheid en -bereik worden gerealiseerd.

Contact

Wilt u meer weten over de toepassing en mogelijkheden van spiraalvijzels of advies? Bel ons dan op +31 (0)492 784 730 of mail naar info@raijmakersindustrie.nl

spiraalvijzel leverancier